Uitgaan in Londen

Londen kent een bruisende muziekcultuur en hippe undergroundscene. Elke avond kun je wel een paar goede bands zien. Talentrijke muzikanten die in de voetsporen willen treden van bijvoorbeeld The Smiths. Of trek je dansschoenen aan en ga een nachtje door het geluid in nachtclubs als Fabric en Corsica Studios.

Electric Ballroom / KOKO

In de alternatieve uitgaanswijk Camden zijn er opties te over voor het zien van een goede band. Bijvoorbeeld The Roundhouse, The Underworld en poptempel KOKO. Of probeer een kaartje te bemachtigen voor een optreden in de wereldberoemde rocktent Electric Ballroom. Waar bijvoorbeeld de Sex Pistols, The Smiths en Red Hot Chili Peppers op het podium stonden. Met andere woorden: historische muziekgrond! Metrostation Campden Town ligt op de Northern Line.

Cargo

In de Oost-Londense wijk Shoreditch ligt Cargo. Je kunt er terecht voor eten, optredens van bands en elektronische muziek. Later op de avond draaien er dj’s die pas in de vroege uurtjes stoppen. Op aangename avonden is het feest ook buiten. Waar je ook even kan uitblazen op een van de vele houten banken. Metrostation Old Street (Northern Line) is in de buurt. Vanaf trein- en metrostation Liverpool Street is het ongeveer tien minuten lopen naar Cargo. Adres: 83 Rivington Street Shoreditch London EC2A 3AY.

Fabric

Voor een avondje door het geluid gaan kun je goed terecht in Fabric. In de Londense club draaien wereldwijd bekend dj’s hun platen. Zoals Dave Clarke, Joris Voorn en Ricardo Villalobos. Op zaterdagavond krijgen underground dj’s de kans en zijn er even spetterende als onvoorspelbare live-shows. De muziekstijlen die gedraaid worden zijn: house, techno, electro, disco, dub-techno. Vergeet je dansschoenen niet! Metrostation Barbican (Circle, Hammersmith & City, Metropolitan) ligt om de hoek. Adres: 77A Charterhouse Street, London EC1M 6HJ

Corsica Studios

Op de zuidoever van de Theems ligt de Corsica Studios. De club staat bekend als een bolwerk van de underground house. Niet alleen in Londen, maar wereldwijd. Muziekstijlen die uit de speakers klinken: deep techno, minimal house en wonky rave. Corsica Studios staat garant voor een avondje goede house. Het housebolwerk ligt op nog geen vijf minuten lopen van metrostation Elephant & Castle (Bakerloo, Northern Lines). Hoe kom je vanaf het station bij de club? Check: http://www.corsicastudios.com/contact/ Adres: 4/5 Elephant Road London SE17 1LB.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris mattis magnis senectus montes mollis phasellus.