Tower Bridge, het icoon van Londen

De iconische Tower Bridge in hartje Londen is een van de bekendste bruggen ter wereld. En een van de populairste bezienswaardigheden in de Engelse hoofdstad. Samen met bijvoorbeeld Tower of London, Buckingham Palace en Big Ben. Tower Bridge is goed bereikbaar met de metro. Vanaf station Tower Hill (District, Circle line) is het een kleine tien minuten lopen. Zeker de moeite waard. Want het uitzicht vanaf de brug over de Theems is zintuigprikkelend.

De Tower Bridge is een pleisterplaats voor toeristen uit de hele wereld. Het kan dus druk zijn om en rond de beweegbare brug, die eind negentiende eeuw werd opgeleverd. Een tip: bezoek Tower Bridge met de iconische torens ‘s avonds. Dan valt het mee met de drukte. Bovendien is de brug in de avonduren fraai verlicht.

Tower Bridge beklimmen

Vanaf de brug heb je een fraai uitzicht over de Theems en zie je de skyline van Londen. Je kunt de Tower Bridge ‘beklimmen’. De zogeheten Tower Bridge Exhibition, een tentoonstelling die de geschiedenis en constructie van de brug laat zien. Tower Bridge is van steen en staal. Met graniet aan de buitenkant. Zodat de brug goed bij buurman Tower of London past. De brug is 244 meter lang. De torens 65 meter hoog. Je krijgt tijdens de Tower Bridge Exhibition ook de oude machinekamers te zien. Bovendien kun je van veertig meter hoogte door een glazen wand het verkeer zien dat onder je over de brug raast. Een ticket kost 13 euro. Het is raadzaam die vooraf te kopen, in verband met de drukte.

Tower of London

Laat rond je bezoek aan Tower Bridge de eeuwenoude gebouwen van Tower of London niet links liggen. Bij veel bezoekers van Londen staat een bezoek aan de toren hoog op de to-do-lijst. Want het is een van de oudste gebouwen in de Engelse hoofdstad. De bouw startte in 1066. Tower of Londen oogt als een kasteel. Het gebouw deed vroeger dienst als bijvoorbeeld gevangenis. Tegenwoordig worden er de kroonjuwelen van de koninklijke familie tentoongesteld. Kijk voor de prijzen op.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris mattis magnis senectus montes mollis phasellus.