Record: 31 miljoen toeristen bezochten Londen in 2015

Londen is een trekpleister voor mensen uit de hele wereld. De Engelse hoofdstad verwelkomde in 2015 meer dan 30 miljoen bezoekers. Een record.

Ondernemers profiteren van de meer dan 31 miljoen toeristen in Londen.

Onderzoek wees uit dat ruim 31 miljoen toeristen London bezochten. Het gaat dan zowel om mensen die in Groot-Brittannië wonen als in andere landen van de wereld. Een stijging van ruim twintig procent ten opzichte van vijf jaar eerder. Het aantal bezoekers kreeg in 2015 een boost door bijvoorbeeld het WK Rugby in Engeland, gewonnen door Nieuw-Zeeland.

Sinds de Olympische Spelen in Londen 2012 stijgt het aantal toeristen jaarlijks. De bezoekers besteedden in totaal 15 biljoen pond aan onder meer hotels, restaurants, attracties en shoppen. Meer dan 35% dan in 2010. ,,Londen heeft iets wat toeristen uit de hele wereld aantrekt,” zei burgemeester Sadiq Khan in de Britse media. ,,We hopen die vitale industrie voor te zetten.”

Het toerisme in Londen zorgt voor ongeveer 700.000 banen.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris mattis magnis senectus montes mollis phasellus.