Voetbalstad Londen

Engeland is de bakermat van het voetbal. Londen telt de meeste voetbalclubs van het land. Zes in de hoogste afdeling. Zoals Arsenal, Tottenham Hotspur, Chelsea en West Ham United. Het beroemdste stadion in Londen is Wembley Stadium. Voor de authentieke Engelse voetbalcultuur moet je echter in de lagere divisies zijn. Tijdens een wedstrijd. Of een stadiontour.

Watfort

Een wedstrijd van Watfort in Noord-Londen is aan te raden als je bijvoorbeeld op weg bent van of naar de luchthaven London-Luton. Drink voor de wedstrijd een pint in de monumentale pub The One Bell. Volg vlak voor de wedstrijd gewoon de mensen voor je door de smalle straatjes. Langs arbeidershuizen die elkaar in evenwicht houden. Richting Vicarage Road Stadium. De thuishaven van Watford Football Club. De prijs van een kaartje is meestal niet meer dan 15 euro. Zanger Elton John is trouw supporter. The Hornets speelt in het seizoen 2015-16 weer in de Premier League. Treinstation: Watford High Street.

Brenfort Football CLub

Of kies voor een wedstrijd van Brenfort Football Club. In Griffin Park. Op de route van en naar luchthaven Heathrow. Enige nadeel: er is geen metrohalte in de buurt van het stadion. Maar dat maakt de tocht naar deze klassieke Engelse voetbalclub alleen maar meer heroïsch. Brentfort speelt al jaren in een van de lage profdivisies. The Griffin is de pub waar je moet zijn voor een wedstrijd.

Craven Cottage

Staat er tijdens je bezoek aan Londen geen wedstrijd op het programma, dan kun je bijvoorbeeld een stadiontour doen. Zoals in Craven Cottage. Thuishaven van The Fulham Football Club. De club die uitkomt op het een na hoogste niveau. Gelegen aan de Theems. In een wijk waar de huizenprijzen de pan uitrijzen. De voorzijde van het stadion behoort tot de meest authentieke van het land. Binnen zijn er op een tribune zelfs nog de stokoude houten bankjes te vinden. Uit de tijd dat de miljoenen het voetbal nog niet domineerden. Tijdens de tour kom je overal. In de kleedkamers, de bestuurskamer, de dug-out, het beroemde ‘The Pavillion’ en het monument van clubicoon Johnny Haynes. Het veld betreden is verboden. Want dat is heilige grond. Je komt tijdens de Craven Cottage bovendien alles te weten over de relatie tussen Fulham en Michael Jackson. Drink na afloop een pint in de pub The Crabtree of The Eight Bells. Metrostation Putney Bridge (District).

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris mattis magnis senectus montes mollis phasellus.