Welke musea in Londen moet je bezocht hebben?

Musea zijn er in overvloed in Londen, de cultuurhoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Van de immense National Gallery tot het knusse Charles Dickens Museum. De meeste musea openen om 10.00 uur ‘s ochtends en sluiten aan het eind van de dag. Waar moet je zijn en wat is er te zien?

Aan Trafalgar Square ligt de wereldberoemde National Gallery. Zelfs als je geen kunstliefhebber bent is een bezoek meer dan de moeite waard. Neem alleen het gebouw al. Met de zuilen aan de buitenkant en het pracht en praal binnen. Om het geld hoef je een bezoek niet te laten, want de entree is gratis. Kom je wel voor de schilderijen: kijk vooraf wat je graag wilt zien, want het kan best druk. Op de website van de National Gallery kun je alvast wat meesterwerken bekijken. Bijvoorbeeld schilderijen van Leonardo da Vinci, Michelangelo, Vincent Van Gogh, Claude Monet en Rembrandt. http://www.nationalgallery.org.uk/paintings/

Trek minimaal paar uur uit voor een bezoek aan het British Museum in Great Russell Street. Het museum behoort tot de oudste musea ter wereld. Het is alsof je in een tijdmachine stapt. De collectie bestaat onder meer uit Egyptische mummies, Griekse sculpturen en munten uit de prehistorie van Europa. Maar ook vondsten uit het Japan en Afrika van een paar eeuwen geleden. Een reis over de wereld, langs culturen en landen. Ontelbaar veel dingen te zien. Het museum in Londen is het nationaal museum van het Verenigd Koninkrijk.

Sla tijdens je wandeling langs de Theems het Tate Modern in Londen niet over. Het museum voor moderne kunst ligt bij de Millennium Bridge. Je vindt er werk van wereldberoemde kunstenaars als Andy Warhol, Pablo Picasso, Henri Matisse, Piet Mondriaan en Salvador Dali. Tate Modern is goed bereikbaar met de London Underground. Metrostations Southwark (600 meter), Blackfriars (800 meter) en St. Pauls (1100 meter) liggen op loopafstand. Het museum is vrij toegankelijk. Alleen voor bepaalde exposities betaal je entree.

Wat te doen bij regen in Londen?

Wat doe je als het regent in Londen? Bijvoorbeeld als je kinderen hebt. Een aanrader: het Science Museum. Het wetenschappelijk museum. Je kunt bijvoorbeeld ervaren hoe je er over een paar decennia uitziet, leren hoe een wasmachine werkt en in een vliegsimulator. Alles op het gebied van wetenschap en techniek. Entree is gratis. Let wel op dat je voor de meeste experimenten en proeven wel moet betalen. Het wetenschappelijk museum ligt aan Exhibition Road ten zuiden van Hyde Park. Bij Royal Albert Hall en het National Museum. Dichtsbijzijnde metrostation is South Kensington. Lijnen District, Circle and Piccadilly stoppen daar. Het station ligt vijf minuten lopen van het Science Museum.

Andere kunstparels:

Natural History Museum – planten, fossielen, mineralen, steensoorten, skeletten van dinosaurussen.

Victoria and Albert Museum – alles over design.

Londen Transport Museum – de historie van het vermaarde transportsysteem in Londen.

Charles Dickens Museum – alles over de wereldberoemde schrijver van het boek Moby Dick.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris mattis magnis senectus montes mollis phasellus.