Geldzaken en Weer in Londen

Let op: in het Verenigd Koninkrijk betalen ze met Britse ponden (pond Sterling). Dus niet met euro’s of dollars. Geen nood. Want je kun bijna overal met je creditcard betalen of pinnen bij een van de vele banken. Londen is een van de duurste steden ter wereld. Voor een pint betaal je gemiddeld ongeveer 4 pond. 1 pond is ongeveer € 1,37 euro/ 1,54 USD dollar.

Creditkaarten van MasterCard, Visa en American Express worden vrijwel overal geaccepteerd. Bijvoorbeeld bij hotels, restaurants, winkels en in pubs. Houd er wel rekening mee dat je voor iedere transactie extra kosten betaald. De hoogte van het bedrag is per maatschappij verschillend. Pinnen kan bij een van de vele banken die Londen rijk is. Je krijgt dan bankbiljetten, die beschikbaar zijn in briefjes van £5, £10, £20 en £50. De muntstukken zijn pond en pennie (p):,5p, 10p, 20p, 50p, £1, £2.

Bier & fooi

Voor een pint (0,56 cl) betaal je gemiddeld £4. Dat is 5,50 euro of 6,20 USD. Op de toeristische plekken in hart van Londen betaal je over het algemeen meer voor een biertje en maaltijd dan aan de randen van het centrum. Voor 20 euro kun je in de pub een prima maaltijd eten en een of twee pints krijgen. Het is in een pub niet gebruikelijk fooi te geven. In restaurants en taxi’s gebeurt dat meestal wel. Ongeveer zo’n tien procent van het totaalbedrag. Let op: in restaurants wordt de fooi soms al op de bon gezet.

Het weer in Londen

Als je in Londen het liefste mooi weer wilt hebben, kun je het best in de zomermaanden gaan. De kans op zon is dan het grootste en de gemiddelde temperatuur ligt zo rond de twintig graden Celsius. Ideaal dus om een terrasje te pakken of in een van de vele parken te relaxen. Het weer in de zomer is net als in de winter, herfst en lente wisselvallig. Dus er kan na een mooie dag ook opeens een bui regen vallen. Vanaf oktober/november dalen de temperaturen fors. Neemt niet weg dat Londen in de aanloop naar kerst en de jaarwisseling bruist van gezelligheid. Neem voor een bezoek aan Londen altijd een regenjas of paraplu mee, ongeacht het jaargetijde.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris mattis magnis senectus montes mollis phasellus.