De mooiste parken van Londen

Waar in Londen kun je terecht als de zon uitbundig schijnt? Of, als het aangenaam lenteweer is? Juist, in het park. Hyde Park in het broeierige centrum is de bekendste en drukste. Verspreid over de stad zijn er veel meer parken. Ideaal om te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Hyde Park

Hyde Park is niet te missen. Het is het bekendste en populairste park van Londen. Op zonnige dagen ziet het zwart van de mensen. Je kunt er picknicken, fietsen, wandelen en joggen. Voor bezoekers die rap van de tongriem zijn gesneden is Speakers Corner in het noordoosten van Hyde Park de plek om te discussieren. Op snikhete dagen kun je op bepaalde plekken in het parkmeer The Serpentine zwemmen. In het verlengde van Hyde Park ligt aan de ene kant Kensington Gardens. Een weelderig park met onder meer de fontein Diana, Princess of Wales Memorial Fountain – ter nagedachtenis aan de prinses die in 1997 bij een auto-ongeluk om het leven kwam. Aan de andere kant ligt Green Park en Buckingham Palace.

Holland Park

Hyde Park te groot en massaal? In de buurt ligt het knusse en rustige Holland Park, grofweg tussen de metrostations High Street Kensington en Holland Park. Bewoners van de wijken Kensington en Notting Hill komen hier op aangename dagen vertoeven. Bijvoorbeeld in de omvangrijke Japanse tuin. Kinderen kunnen terecht in de speeltuinen .Grote voordeel is dat Holland Park in de binnenstad van Londen ligt. Van de drukke straten Holland Park Ave en Keninsgton High Street sta je niet veel later in het autoluwe Holland Park.

Hampstead Heath

In Noord-Londen is Hampstead Heath een van de parken waar je goed terecht kan om een dagdeel uit te waaien. In het bos of op uitgestrekte grasweiden. Het park is een pleisterplaats voor joggers, wandelaars, fietsers en vliegeraars. Families komen er graag om te picknicken bij een van de tientallen vijvers. Eet je liever een stevige maaltijd in de pub? Geen probleem. Rond het park liggen bijvoorbeeld de nette pubs Holly Bush (Holly Mount) en Freemason’s Arms (Downshire Hill).

Victoria Park

Niet verder vertellen. Victoria Park in Oost-Londen is een zeer fraai park. Niet zo massaal omdat het buiten het centrum van Londen ligt. Zo zijn er meren, weelderige tuinen en uitgestrekte grasvelden. Voor de kinderen is er een kleine dierentuin. Het park is halverwege de negentiende eeuw geopend. Grove Road verdeelt het park in twee delen. Je kunt Victoria Park met het openbaar vervoer bereiken. Metrostation Hackney Wick Overground Station en treinstation Homerton Overground Station liggen op ongeveer tien minuten lopen.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris mattis magnis senectus montes mollis phasellus.