Prijzige tabak in Verenigd Koninkrijk

Engeland behoort tot de meest prijzige landen als het gaat om tabakverkoop, wijst onderzoek van Eurostat over 2015 uit.  In het Verenigd Koninkrijk betalen consumenten gemiddeld 118 procent meer voor hun rokertjes dan het Europese gemiddelde.

In het Verenigd Koninkrijk betaal je 118% meer dan het Europese gemiddelde, aldus Eurostat.

Noorse rokers betalen het meest voor hun sigaretten; 120 procent meer dan het Europese gemiddelde. Engeland staat op de tweede plaats. In Bulgarije betalen consumenten de helft van het Europese gemiddelde voor tabak.

Eurostat is het Europese statistiekbureau, dat de prijzen voor voeding, tabak en alcohol in Europa vergeleek. De statistieken zijn gebaseerd op prijzen uit 2015.

Als het gaat om de hoogste prijzen voor alcohol zijn Ierland en Finland de nummers een en twee. Voor alcohol betaal je in het Verenigd Koninkrijk 63% meer dan het Europese gemiddelde.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris mattis magnis senectus montes mollis phasellus.