Dit moet je gezien hebben in Londen

Wat zijn de bekendste en meest populaire attracties in Londen? Bijvoorbeeld Buckingham Palace, London Eye, Houses of Parliament en voetbalstadion Wembley. Hoe kom je er?

Buckingham Palace

Buckingham Palace is het koninklijk paleis in hartje Londen. Van buiten ziet het er een tikkeltje saai en klinisch uit. De dagelijkse wisseling van de wacht zorgt voor opwinding. Met veel ceremonieel wisselen de bewakers van Buckingham Palace elkaar af. Dat gebeurt doorgaan tussen 11.00 en 12.00 uur. Wappert de koninklijke vlag boven het paleis, dan is de koningin aanwezig. Zo niet, dan hangt de Britse vlag in top. Het standbeeld op het voorplein van Buckingham Palace heet Queen Victoria Memorial. Van binnen ziet het paleis eruit zoals je in een paleis mag verwachten. Met kroonluchters, veel marmer en porselein en werken van beroemde schilders als Rembrand en Rubens. Je kunt in de zomermaanden binnen een kijkje nemen. Dan vertoeft de koninklijke familie in Schotland. Metrostations: Hyde Park Corner (Piccadilly) en St. James’s Park (Circle, District)

Meer over de bezienswaardigheden in Londen lees je hier.

Londen Eye

De een vindt ‘m spuuglelijk, de ander beeldschoon. De London Eye. Linksom of rechtsom, het hoogste reuzenrad van Europa behoort tot de populairste attracties in de Britse hoofdstad. Waarom? Vanuit een van 32 capsules heb je een fraai uitzicht over Londen. Op heldere dagen kun je tientallen kilometers de omgeving kijken. London Eye staat tegenover het Palace of Westminster. Aan de zuidkant van de Theems. In de zomermaanden kunnen er lange wachtrijen voor de ingang van Londen Eye staan. Vooraf reserveren scheelt wachttijd. Een kaartje voor een volwassene kost meer dan 25 pond. Een rit in London Eye duurt een half uur. Metrostation: Waterloo Station of Embankment.

Wembley

Het beroemdste voetbalstadion ter wereld staat in London. Wembley. Het stadion ligt in het noordwesten van de Engelse hoofdstad. Er kunnen 90.000 mensen in. Wembley is het toneel van thuiswedstrijden van de nationale ploeg en de finale van de FA Cup. De voetbalkathedraal is vorig decennium ingrijpend verbouwd. Tijdens een tour kom je te weten waarom Wembley voor veel mensen heilige grond is. De Engels wonnen er in 1966 de wereldbeker en in 1985 vond er het concert Live Aid plaats. Een tour duurt 75 minuten. Metrostation: Wembley Park Station (Jubilee, Metropolitan lines) Kosten van een tour: 19 pond.

Westminster Abbey en de Big Gen

Houses of Parliament (Palace of Westminster) is de politieke arena van het Verenigd Koninkrijk. Het is het onderkomen van het Lagerhuis en Hogerhuis. In de centrumwijk Westminster. Met in de buurt de toren met de grote klok Big Ben en de kerk Westminster Abbey. Je kunt er met de metro komen. Metrostation Westminster (Circle, District, Jubilee). Buckingham Palace is niet ver weg. De Westminster Abbey vormt het decor van kroningen en begrafenissen van leden van het Britse koningshuis. Zo traden Prins William en Kate Middleton in het huwelijk (2011). Voor het oog van de hele wereld. Westminster Abbey staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris mattis magnis senectus montes mollis phasellus.