De beste pubs van Londen

Waar in het centrum van Londen kun je goed een pint drinken? De Engelse hoofdstad telt honderden pubs. De een nog statiger dan de ander. Engelsen drinken hun bier in de pub op doordeweekse dagen tijdens de lunch of na het werk. Je moet er niet raar van opkijken als er op een van de vele tv’s sport wordt uitgezonden.

Traditionelere pubs dan The Lamb & Flag (33 Rose Street) in Covent Garden zijn er bijna niet. Bruin interieur, goede maaltijden en veel verschillende soorten bier. Charmant en vriendelijk. De wereldberoemde schrijver Charles Dickens kwam er in de negentiende eeuw al graag, meldt de site van The Lanmb & Flag. Een stukje traditie in een toeristisch stuk Londen. Metrostations Leicester Square en Covent Garden zijn in de buurt.

De historische The Old Pack Horse (434 High Road) in Chiswick is een enorme pub. Aan de westkant van het centrum. Je kunt er prima terecht voor kwalitatieve ‘real ales’ Aanrader: de Thaise maaltijden op de kaart. Zeer smaakvol en grote porties. The Old Pack Horse is vanwege de omgang ook geschikt voor groepen. De pub ligt in de buurt van metrostations Chiswick Park (District Line).

Kunstenaars en kunstliefhebbers komen graag in de French House (49 Dean Street). De historie in de pub is nooit ver weg. Charles de Gaulle werkte er bijvoorbeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. The French House is een relatief kleine pub. Het lijkt daarom al snel druk. Laat je daar niet door uit het veld slaan. Want er eerst een fijne sfeer. Naast bier kun je er goed wijn en champagne drinken. Metrostations Leicester Square, Tottenham Court Road en Piccadilly Circus zijn op loopafstand.

Aan de oostkant van het Londense centrum kun je goed terecht in The Carpenter’s Arm(73 Cheshire Street) bij Tottenham Road Court. Bijvoorbeeld voor een glas bier of cider. Of voor een maaltijd die bestaat uit producten uit de regio. Een klassieke Engelse pubmaaltijd. En wijn. Bijvoorbeeld Ridgeview Cavendish, de smakelijke wijn uit Essex. Op mooie dagen is de beer garden zeer aangenaam. Metrostations: Liverpool Street, Bathnal Green.

The Earl of Essex (25 Danbury Street) ligt op loopafstand van metrostation Angel (Northern Line). In de pub worden 20 verschillende soorten bier geserveerd. Een zogeheten brew pub. Bij iedere maaltijd staat een tip welk biertje er het best bij past. Op aangename dagen is het prettig om in de beer garden te zitten. Zeker ook leuk als je met een groep bent. Reserveer wel vooraf.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris mattis magnis senectus montes mollis phasellus.