Brexit: gevolgen voor toerisme in Londen

Britse kiezers hebben voor een Brexit gekozen. Met andere woorden: het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Wales, Schotland, Noord-Ierland) stapt uit de Europese Unie, na 43 jaar. De kans bestaat dat een vakantie of stedentrip naar Londen voordeliger wordt. Vanwege de pond die in waarde daalt. Dat is aantrekkelijk voor toeristen.

Door de Brexit daalt de pond in waarde.

Over enkele jaren behoort het Verenigd Koninkrijk niet meer tot de Europese Unie. Behalve een waardedaling van de pond, is nog niet helemaal duidelijk wat de gevolgen voor het toerisme zijn. Of je in de toekomst bijvoorbeeld een identiteitskaart of paspoort nodig hebt om een bezoek te brengen aan de Engelse hoofdstad. En wat gaat er met de prijzen voor accommodatie en eten en drinken gebeuren?

 Hogere vliegprijzen na Brexit

Carolyn McCall, topvrouw van EasyJet, waarschuwde in februari in the Sunday Times voor de gevolgen van een Brexit voor de toeristenindustrie. Zij verwachtte destijds hoge vliegprijzen als gevolg van het vertrek uit de Europese Unie.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris mattis magnis senectus montes mollis phasellus.